My föreläser om alternativ kommunikation

My Gustafsson, tidigare ledamot i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubbens styrelse kommer att föreläsa om kommunikation på mässan HJÄRNAN I CENTRUM. Mässan hålls på Halmstads Arena söndag den 1 oktober klockan: 11.00 – 16.00. Det är fri entré till mässan. Mys föreläsning kommer att handla om alternativ kommunikation och kommer att hållas klockan 14.00. Här berättar My vad som kommer att hända.

Mässan vill lyfta:
Gemenskap – Glädje – Gnista
Vi visar upp bredden – att det finns något för alla för att stärka sin hjärna och förenkla i sin vardag. Här möter du flera föreningar inom hälsa, kultur och funktionshinder som tillsammans med Region Halland informerar och inspirerar.

My har skrivit flera inlägg på Ungas hemsida:

Fortsätt läsa ”My föreläser om alternativ kommunikation”

Vill du veta mer om bilstöd?

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben har blivit inbjudna av RBU (Rörelsehindrade Barn och Ungdomar) till en informationsträff om bilstöd. Det tycker vi ska bli jättekul! De skriver:

 • Välkommen till träff om bilstöd och bilanpassning
 • Torsdag den 5 oktober klockan 18.00-20.00
 • Adress: på Lillatorpsgatan 10
 • Anmälan sker senast den 4 oktober via telefon 031-338 99 50 eller e-post goteborg@rbu.se. Vi behöver veta antal personer, telefonnummer och eventuella allergier.
Fortsätt läsa ”Vill du veta mer om bilstöd?”

Val till förbundsstyrelsen

Vill du ta plats i förbundsstyrelsen för Förbundet Unga Rörelsehindrade? Det kommer ge dig en massa erfarenhet och en möjlighet att påverka positivt för andra unga med rörelsehinder i samhället. Lilly och Malin som sitter i valberedningen söker intresserade kandidater till detta uppdrag. Val till förbundsstyrelsen görs på kongressen i november. Om den kan du läsa mer här: Länk till kongressen. Du kontaktar valberedningen via mejlen: valberedningen@ungarorelsehindrade.se.

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Valberedningen skriver såhär:
KANDIDERA TILL FÖRBUNDSSTYRELSEN!

Under förbundskongressen som i år hålls i Göteborg den 4–5 november kommer en ny förbundsstyrelse att väljas och nu har du chansen att kandidera! Valberedningen söker kandidater och förslag kan du mejla till: valberedningen@ungarorelsehindrade.se

Fortsätt läsa ”Val till förbundsstyrelsen”

Gôtt häng med tre små filmer

Lördag den 30 september klockan 15.00 – 18.00 är du välkommen att vara med på gôtt häng i cafét på tredje våningen i Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12 i Majorna Göteborg. Anmäl dig så snart som möjligt men senast den 26/9 via mejl: urg@telia.com eller via kontaktsidan.

Vi kommer att titta på och diskutera runt fördomar, vänskap och aktioner utifrån videon Vi har en dröm – tre små filmer om viktiga saker. Videon har Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben gjord gemensamt med Teater Kattma med ekonomiskt bistånd från Funktionsstöd. Träffen inleds med att Hans Sjöberg, regissör, berättar om tanken bakom videon och hur den gjordes.

Unga bjuder våra medlemmar på räkmackor (vi fixar vegetariska alternativ), dricka och gott fika till diskussionen och snacks att mumsa på till videotittandet. Därför är det viktigt att veta hur många som kommer och att du anmäler dig i tid. Har du inte gjort det innan så ta en titt på Ungas Youtubekanal. Följer du inte redan vår kanal, gör det!

Fortsätt läsa ”Gôtt häng med tre små filmer”

Prova på zumba

Pröva på zumba, gratis inträde

I DHR Göteborgsavdelningen har Elin Åkesson och Hedda Allerbjer Andersson sparkat i gång ett nätverk för hälsa och välbefinnande som de kallar Ett gott liv. Elin och Hedda brinner båda för begreppet hälsa och för att alla ska ha rätt att må bra och leva ett gott liv, oavsett förutsättningar i livet. Vilket lovar gott för detta nätverk.

DHRGs nätverk Ett gott liv inleder sin verksamhet med att pröva på sittande zumba. Zumba är dansbaserad gruppträning till medryckande musik. Där alla dansar helt efter sina förutsättningar. Nätverket Ett gott liv träffas den 20 september i Välens klubbstuga på Klubbvägen 31 i Västra Frölunda klockan: 17.30 – 20.30 för att dansa zumba. Du bjuds på matpaj och dricka, meddela om du äter vegetariskt. Anmälan så snart som möjligt, senast 15/9 till goteborg@dhr.se eller ring: 031-704 60 50.

Fortsätt läsa ”Prova på zumba”

Alla eller ingen!

alla eller ingen teater kattma

Teater Kattmas senaste föreställning heter Alla eller ingen! Föreställningen har premiär i Hultbergssalen på Dalheimers hus den 8 oktober klockan 18.00. Boka din biljett genom att mejla: teaterkattma@telia.com eller ring eller sms:a till 070-633 67 04. Ordinarie pris 100 kronor, studerande och pensionärer 60 kronor. Ni betalar när ni kommer till föreställningen – swish eller kontant.

Medlemmar i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben och DHRG får gratisbiljetter.

Datum och tider för Alla eller ingen! Föreställningen spelas i Hultbergssalen, Dalheimers hus:

 • Måndag den 8/10 18.00 Premiär!
 • Fredag den 20/10 19.00
 • Lördag den 21/10 18.00
 • Lördag den 28/10 18.00
 • Söndag den 29/10 18.00
 • Lördag den 18/11 18.00
 • Söndag den 19/11 18.00
Fortsätt läsa ”Alla eller ingen!”

Höstläger och/eller kongress

höstläger kongress

Höstläger eller deltagande i kongressen eller varför välja? Vad sägs om fem dagar i centrala Göteborg fyllda med föreläsningar, workshops, aktiviteter som till exempel ett besök på Universeum och roligheter tillsammans med andra unga som lever med rörelsehinder? Höstlägret hålls den 1–3 november och förbundskongressen är den 4–5 november på samma plats. Du väljer själv om du vill vara med på både lägret och kongressen eller enbart något av dem. Läs mer om höstläger och kongressen på förbundets sida.

Fortsätt läsa ”Höstläger och/eller kongress”

Podd med Erik …

… Astrid och Kristina.

funktionsrätts podd

Funktionsrätt Göteborg har blivit med podd. Kul för dem och kul för Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben när vi blev inbjudna att delta. Funktionsrätt och slätt, är namnet på podden och en gång i månaden kommer de att lyfta fram intressanta perspektiv, erfarenheter och livshistorier från personer som är en del av kampen för ett samhälle för alla oavsett funktion… rätt och slätt.

Fortsätt läsa ”Podd med Erik …”

Modell för en dag

Erik och Andreas hade nappat på Wilmas förfrågan att agera modeller för hennes projekt på examensvisning den 27 maj. Wilma studerar till herrskräddare och går sista året (en treårig utbildning) på Tillskärarakademin i Göteborg. Hon ville ha kontakt med ett par personer som hade varit intresserade av att vara modell både under skapandeprocessen och som modeller under skolan examensvisning där studenter från heltidsutbildningarna visade upp sina examensprojekt.

Fortsätt läsa ”Modell för en dag”
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!