Bokrelease för projekt StrÅng

projekt strång

Under tre år har Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben deltagit i projektet StrÅng. StrÅng står för Stress- och ångesthantering för unga vuxna med rörelsenedsättning. Nu är projektet snart avslutat och de bjuder in till en festlig bokrelease för boken ”Jag vill bara leva mitt liv” – Stresshantering för dig med rörelsehinder. Boken finns att läsa som fysisk bok eller digitalt på nätet.

  • Bokrelease projekt StrÅng
  • Måndag den 19 november, drop in klockan: 15.00 – 18.00
  • Dalheimers hus, Dalheimersalen. Slottsskogsgatan 12, Göteborg
  • Det bjuds på dryck och tilltugg, meddela Sara om du kommer att delta.

Bakgrunden till projektet är att vi med funktionsnedsättning ofta har sämre levnadsförhållanden än personer utan rörelsehinder. Det finns en stor risk att man upplever en hög stressnivå i vardagen, kopplat både till funktionshindret och hur samhället fungerar i stort. Många med rörelsehinder har dessutom svårare att tillgodogöra sig de stress- och ångesthanteringsmetoder som finns idag. Projektet har gjort intervjuer, haft flera kurstillfällen och på detta underlag skrivit en handbok för att get tips på hur man kan komma tillrätta med stressen i livet. Projektet har haft ett nära samarbete med Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben och Kristina Kindberg har skrivit bokens förord. Nedan foton är på Sara och Gunilla från projektet och Kristina från Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben samt kursdeltagarna My och Hedda.

Boken är indelad i kapitel efter metoder som till exempel yoga, mindfulness, tyngd och massage. Boken vänder sig i första hand till personer med rörelsenedsättning men även till anhöriga och de som arbetar inom området. Här kan du läsa boken digitalt. Har du frågor kring den fysiska boken, hör av dig till Sara Jonåker, projektledare: sara.jonaker@brackediakoni.se eller via telefon: 031-50 26 72.

Länkar

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!