En underbar vistelse i Malmö och Köpenhamn.


  Foto på mig i Pildammsparken.

Jag heter My Gustafsson och har varit ledamot i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben styrelse sedan i april 2019.

Nu tänker jag att jag ska börja blogga här på klubbens hemsida om mina upplevelser jag har stött på i mitt liv.

Min funktionsnedsättning är en grav CP-skada. Jag pratar med hjälp av blisskarta och mina personliga assistenter tolkar, vad jag säger. En dator som har talsyntes har jag också. Den använder jag, när jag träffar vänner och på olika möten.

Sommaren 2019 var jag på några olika resor som jag tänker berätta lite kort om. I första inlägget berättar jag om dagarna i Malmö och Köpenhamn.

Jag åkte Öresundståget till Malmö. Där hade jag bokat ett hotellrum på Scandic Triangeln i Malmö.  Rummet kallades tillgänglighetsrum och är jättebra anpassat med ställbara sängar och med en rymlig toalett. Rummet är nog 30-40 kvadratmeter.

Hotellet har en golvlift och den sa  jag  att jag ville  låna, när jag ringde och bokade rummet. Jag tänkte att lånet av lift inte kommer att funka, men när vi kom upp på rummet så stod liften där!!!

Det är ovanligt att hotell har hjälpmedel som man kan låna på plats. Jag tycker det är jättebra av Scandic Triangeln i Malmö att de har köpt in lite hjälpmedel som man kan låna, för då behöver man inte tänka på att ta med så många av sina egna hjälpmedel och då kan man lättare ta tåget.

När jag hade checkat in på hotellet, gick jag till Pildammsparken i Malmö. Parken har en träramp bredvid varje backe och trappa. Det är fingrusade gångar runt hela parken som är lätt och köra med rullstol på.

Nästa dag tog jag Öresundståget till Köpenhamn och gick till Den blå planeten som är ett havsmuseum.
Det var permobil anpassat, dem har hissar jämte alla akvarium så man kan åka ner och se under alla fiskar, trots att man har rullstol. Handikappstoaletten på Blå planeten är inte så stor, men funkar bra.

Tyvärr tog jag inga foton på anpassningarna.

Vid tangentbordet My Gustafsson

 

jag i en fisktunel på Den blå planeten i.
Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!