Internationella kvinnodagen

Idag är det internationella kvinnodagen. En dag som handlar om kamp för jämställdhet. Många framsteg har gjorts i denna kamp men finns också mycket kvar att göra innan vi är i mål.
Astrid Steen, ordförande i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen. En dag som handlar om kamp för jämställdhet. Många framsteg har gjorts i denna kamp men finns också mycket kvar att göra innan vi är i mål.

Numera pratas det mycket om jämställdhetsperspektiv på många områden i samhället. Samtidigt så händer det att de som beslutar om olika typer av stöd till personer med funktionsnedsättning ger orimligt mindre stöd till personer som är gifta med hänvisning till att partnern har ett ansvar. Det kan handla om färre timmar personlig assistans, ingen hemtjänst eller ledsagning.

Man kan verkligen ställa sig frågan ifall alla fina ord om jämställdhet ska gälla alla människor eller bara normfungerande?

Kvinnor med funktionsnedsättningar är överrepresenterade bland personer med ekonomiska bekymmer och dålig hälsa.

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!