Kongressen är avklarad

oscar förbundsordförande kongressen avklarad

Förbundsordförande Oscar. Foto: Nora Eklöv

Kongressen är avklarad! I lördags den 4 november hade Förbundet Unga Rörelsehindrade sin kongress. Kongressen hölls i Göteborg efter ett uppskattat höstläger för medlemmarna. Det blev en lång dag och med många motioner från Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben. Det blev mycket debatt och Erik, Astrid, Emma, Felix och Malte pratade för våra förslag. Mötet leddes av mötesordförande Karl Larsson. Tack Kalle, det gjorde du bra. Dessutom var du väldigt färgkoordinerad, dagen till ära.

En styrelse valdes och den ska verka fram till 2025 och den består av: Oscar, som omvaldes som förbundsordförande. De frågor som Oscar anser vara viktigast är rätt till integritet och sin egen kropp och sin sexualitet. Onni som är vice ordförande nämner frågorna: barn och ungas rätt att förstå och bestämma över sin egen vård och habilitering. Emma som är kassör vill förändra attityder och fördomar i samhället på olika sätt. Aida från Stockholm vill jobba för ett självständigt liv (man ska kunna jobba och skaffa familj om man vill). Jonathan anser att de viktigaste funkisfrågan just nu är rätten till integritet samt rätt att leva ett fullvärdigt liv utan fördomar och Emil som vill förändra attityder och fördomar i samhället. Till sist men inte minst William som anser att den viktigaste funkisfrågan just nu är krisen kring schablonbeloppet och självklart LSS-frågan i sig.
Om du klickar här kan du läsa mer om styrelsen.

Foto på Emma från Göteborgsklubben och Karl, mötesordförande. Foto: Nora Eklöv.

Gå med i medlemskommittén

Nu kan det vara ett bra tillfälle att gå med i Förbundet Unga Rörelsehindrades medlemskommitté. Tanken med medlemskommittén är att du som är medlem kan få säga din åsikt om en viss fråga som förbundet driver. Det är också en möjlighet för förbundsstyrelsen att ställa frågor till dig inom ett visst område som ledamöterna behöver medlemmarnas åsikter och kunskaper kring. Frågorna kommer att skickas ut på mejl eller sms, vilket gör det lätt att skicka ett svar direkt och när du själv har tid. Vill du veta mer om kommittén, mejla bjorn.hk@ungarorelsehindrade.se. Vill du vara med anmäler du dig genom att registrera din mejladress och/eller telefonnummer här!

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Vi ska inte lämna någon utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!