Nu har nya tillgänglighetsbadet i Varberg öppnat.

Jag är glad, för Nu har omklädningsrummen på det nya tillgänglighetsbadet på Getterön (5:vik) i Varberg varit öppna i några veckor, så nu tänker jag lägga ut lite foton & text som visar hur bra tillgänglighetsbadet fungerar. Jag har tidigare lagt ut ett inlägg om detta tillgänglighetsbad, läs gärna det inlägget. https://ungarorelsehindradegoteborgsklubben.se/ett-nytt-mysigt-tillganglighetsbad-i-varberg/


Det är ett omklädningsrum med taklift och en duschbrits, även en palldusch som sitter fastskruvad på väggen är i det omklädningsrummet.

Två toaletter finns i omklädningsrumshuset och den ena toaletten har taklift.

Tack vare att det är taklift i omklädningsrummet, så kan mina assistenter lyfta i mig i badrullstolen lätt och rulla ner mig i havet.

Badrullstolar finns som man får låna. Där är badvärdar mellan ca kl 10-15 som sköter utlåningen av badrullstolarna.

Den blå badrullstolen flyter i vatten, när man är tillräckligt djupt ute  i havet.  Det som man ska tänka på, om man lånar den blå badrullstolen är att det är bra att ha en eller två personer som  håller ner den i vattnet,  annars kan stolen flyta  i väg och  vända sig upp och ner.

På tillgänglighetsbadet i Varberg har man målat Sveriges första blåa handikapparkeringar. I andra länder är handikapparkeringar ofta blåa. Men det är ingen skillnad på det blåa & det svarta handikappsparkeringsplatserna.

En dag köpte jag lunch på restaurangen som heter Parasollen. Jag tog med mig maten och gick tillbaks till stranden och åt maten där, för jag ville se havet. Man kan välja att få maten i engångsförpackningar när man köper där. Jag la märke till att restaurangens kassa är bra anpassad, för man kommer till med sin rullstol så man kan själv trycka på kortläsaren. Tillgänglighetsbadet har en lång trä & metall gång man kan gå om man ska till restaurangen.

Ett vandrarhem finns också på tillgänglighetsbadet.

Miljön på tillgänglighetsbadet är mysig att vara i även om man inte kan/vill bada i havet. Ibland åker jag  dit bara för att jag vill känna den underbara havsluften.

Vid tangentbordet My Gustafsson

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!