Podden Full rulle

Emma Åstrand och Tobias Holmberg och podden Full rulle

Om podden Full rulle säger de: en podd av oss som alltid hamnar sist, förutom till gaskamrarna.

I Full rulles pilotavsnitt diskuterar Emma och Tobias hur man mest raffinerat kan profitera på sin funktion, om det egentligen finns fördelar med välgörenhet samt vilka TV-serier som lyckas med sin funkisrepresentation. Hur gick det egentligen för Emma och Bamseburken?

De tittar utåt på Amerika och på deras fränder Squirmy & Grubs och Wheelchair Rapunzel. TV-serierna de pratar om är förövrigt dessa:

Lyssna på: Pengarna rullar in!

Full rulle är en podd med Emma Åstrand och Tobias Holmberg.

Om Emma: Definieras kanske bäst av bokstaven F. Har en magister i filosofi, frilansar för flera förlag, formulerar normkritik inom funkisrörelsen och är så där rent allmänt quite fabulous. Även om soffan låter mysig så hittar ni mig oftare på konserter, utställningar, filmpremiärer och författarsamtal.

Tobias om Tobias: Jobbar till vardags med politik i Norrköping. Är alltså den som bidrar med lite härlig dialekt i podden. Har varit aktiv i den traditionella funkisrörelsen i många år, bland annat som förbundsordförande för Unga Rörelsehindrade. Sen dess hunnit plugga 6 år på universitetet men inte tagit en examen (mer om det i episod 2). Dessutom jobbat med sexualupplysning, arrangerat Sveriges fjärde största prideparad snart tre gånger(!) och varit sjukskriven för utmattning! Ändå bra jobbat på 26 år tycker jag. Brukar beskriva mig själv som ibland en radikal aktivist på barrikaden men oftast halvsovandes med en påse chips på soffan.

Bli medlem i Förbundet Unga Rörelsehindrade. Du kommer behövas som medlem när vi ska plocka upp resterna efter corona-krisen och undvika försämringar för unga med rörelsehinder.

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!