Sexuella rättigheter i praktiken för personer med nedsatt rörelseförmåga

Sexuella rättigheter i praktiken för personer med nedsatt rörelseförmåga

DHR Region Västra Götaland bjuder in till en kurs på temat Sexuella rättigheter i praktiken, för personer med nedsatt rörelseförmåga. Onlinekursen sänds den 23, 26 och den 30 november klockan 18.00 – 20.00. Kursen är digital och anslutningslänk kommer att skickas ut i god tid innan kursstart. Missa inte detta tillfälle för att lyssna på jätteintressanta och kunniga föreläsare! Anmälan: Snarast per mejl till mohammed.jaber@dhr.se. Sista chansen att anmäla sig är den 20/11. 

Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning slår i artikel 23 fast att människor med funktionsnedsättning både har rätt till ett sexliv och att vara föräldrar. Ändå är det svårt att både som ung, medelålders och äldre med en nedsatt rörelseförmåga att ha ett fungerande sam-och sexliv. Vi kan i princip få tekniska hjälpmedel för allt men var finns kategorin sexhjälpmedel i regionernas hjälpmedels-förteckningar. Varför är inte sexologer lika vanliga på rehab och habiliteringarna?  

Föreläsare på kursen Sexuella rättigheter i praktiken, för personer med nedsatt rörelseförmåga är:

  • Julia Bahner Fil.dr. Forskare kring funktionshinderpolitik och sexualitet.
  • Stefan Balogh, Sexolog och arbetsterapeut vid Bosse råd och kunskapscenter i Stockholm, som praktiskt jobbat med sexrådgivning till personer med nedsatt rörelseförmåga och kompetensutveckling till professionen. 
  • Thomas Willson som har förtrogenhetskompetens och föreläst kring att vara normbrytande både vad gäller identitet som funktion. 

Kursledare är Mohammed Jaber och Håkan Högberg.

Läs de senaste inläggen:

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!