Vill du ha en viktig bok?

Vill du ha en himla viktig bok? Boken ”Jag vill bara leva mitt liv” är en bok som tagits fram av projekt StrÅng.

StrÅng står för Stress- och ångesthantering för unga vuxna med rörelsenedsättning och de har gett ut en bok med råd och tips. I boken finns det olika exempel på stresshanteringsmetoder och övningar som fungerar för alla. Boken finns att läsa som fysisk bok eller digitalt på nätet. Föredrar du en riktig bok att hålla i, skickar vi hem en till dig. Det förutsätter att du är medlem i Förbundet Unga Rörelsehindrade eller vill bli medlem. Mejla dina uppgifter till urg@telia.com och uppge: namn, adress, telefonnummer, personnummer och mejladress så skickar vi en bok som du kommer ha stor nytta av. Det gäller dig som inte fyllt 32 år.

Boken: ”Jag vill bara leva mitt liv” – stresshantering för dig med rörelsenedsättning, finns att hämta gratis i monter B03:21 samt B03:22 på Leva & funkamässan i Göteborg.

I förordet till boken kan man läsa:

För många av oss som lever med en rörelsenedsättning kan vardagen innebära en extra psykisk belastning med stressreaktioner som följd. Vi har ofta fler stressfaktorer och utmaningar utöver det som alla människor brottas med, som exempel personlig assistans, myndighets- och vårdkontakter, färdtjänstresor och tillgänglighetsfrågor. Det kan gälla en sådan enkel sak som att gå på café. Kommer jag inte in kan jag inte heller delta och blir utesluten.

Flera undersökningar har visat att vi med rörelsenedsättning har sämre fysisk och psykisk hälsa än andra. Denna bok ger råd och tips om vad man själv kan göra för att lättare hantera sin stress. Boken är dessutom lättläst och fin att bläddra i.

Länkar

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!