Acceptansen i livet

Acceptansen i livet
Acceptans är en persons godkännande av att uppleva en situation, att följa en process eller att vara i ett tillstånd utan att försöka ändra det, protestera eller avsluta det.

Ryggmärgsskadecentrum Göteborg arrangerar en inspirationsdag som de kallar Acceptansen i livet, tillsammans med Personskadeförbundet RTP Göteborg och RG Aktiv rehabilitering. Temat för dagens föreläsningar är coping, livskvalitet och att stötta varandra. Föreläsningen fokuserar på människor med ryggmärgsskador men kunskapen kan lätt appliceras på rörelsehinder som man har fått av andra orsaker.

  • Fredag den 25 oktober
  • Föreläsning klockan: 13.30 – 18.00. Mingel: 18.30 – 21.00.
  • Dalheimers hus, Hultbergssalen
  • Anmälan i denna länk senast den 8/10.
  • Programmet och fikat under dagen, fram till klockan 18.00 är kostnadsfritt. Men om du vill  delta i minglet efteråt och äta tapas kostar det 200 kronor (exklusive dryck). Märk din betalning med ”Inspirationsdag” och ditt namn. Senast den 11 oktober behöver Personskadeförbundet RTP ha fått pengarna: Swish: 123 655 26 65 eller via bankgiro: 5041-0943.

När man får en funktionsnedsättning förändras ofta både ens eget och ens närståendes liv på flera sätt. Det kan ta lång tid innan man hittar någon slags acceptans för sitt liv. Men när chocken har lagt sig hittar de allra flesta vägar för att kunna leva livet på sina villkor. Risken är att man främst fokuserar på det praktiska och glömmer av att känna efter hur man mår psykiskt och hur det sociala livet funkar. På vilket sätt kan man hjälpa och stötta varandra? Detta kommer du att få höra om på föreläsningarna och själv diskutera om på inspirationsdagen i Göteborg den 25 oktober.

Länkar

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!