Ät rätt rätt

Ätt rätt rätt kostrådgivare

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben har bjudit in Maria Abrahamsson som är kostrådgivare i Västra Götalandsregionen för att prata om god och nyttig mat och att välja rätt rätt. Ohälsa är nästan tio gånger vanligare bland personer med funktionsnedsättning jämfört med befolkningen i övrigt och att förbättra kosten är ett steg till bättre hälsa och roligare liv.

Alla som är intresserade av att delta i träffen är välkomna att göra det, oavsett bostadsort eller ålder.

  • Göteborgsklubbens Café Snack om att äta gott och rätt (för mig)
  • Tisdag den 13 april klockan: 17.50 – ca 19.30
  • Anmäl dig via mejl: urg@telia.com eller via kontaktsidan. Anmälan ska vara inne senast klockan 14.00 samma dag träffen hålls. När du anmält dig kommer du få en länk till Zoom som du klickar in dig på.

Maria kommer att berätta om hur man äter utan att gå upp i vikt – eller tvärt om, äter för att hålla/öka i vikt. Det är vår livsstil som är det största hotet mot vår hälsa. Det innebär att ansvaret i stor utsträckning vilar på oss själva. Det allra första steget och själva förutsättningen för att göra en förändring, är insikten om att man har ett problem. Nästa steg är att fundera på hur man ska göra något åt det.

Nedan finns länkar där du kan ladda ner Spinalis bok Livsstilsboken gratis som pdf. Boken är späckad med teori, program och praktiska tips om: mat och vikt, motion och träning, tanketräning, meditation, mindfulness och motivation. Allt det du behöver veta för att lyckas med en livsstilsförändring.  Det finns även en länk till en broschyr om kost och vikt. Missa inte heller Anna-Carin Lagerström föreläsning om kost och vikt här nedanför.

Vi behöver dig, du behöver oss!

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Denna träff sponsras av Medborgarskolan. Samt ett tack till VG-regionen.

Länkar

Anna-Carin Lagerström som talar om kost och vikt.

Kolla in tidigare inlägg

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!