Café Hälsosnack med Tord

Café Hälsosnack med Tord
Tord kommer att prata om vikten och möjligheten att vistas i skog och mark.

Våra medlemmars hälsa är en jätteviktig fråga och därför bjuder Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben in till en serie onlineträffar på temat Hälsosnack. Alla som är intresserade av att delta är välkomna.

  • Café Hälsosnack med Tord Hansson från RTP
  • Onlineträff via Skype
  • Tisdag den 29 september klockan 18.00–19.00
  • Anmäl dig via mejl: urg@telia.com eller via vår kontaktsida. Anmälan ska vara inne senast klockan 16.00 samma dag träffen hålls. När du anmält dig kommer du få en länk till Skype som du klickar in dig på.

Tord kommer att prata om vikten och möjligheten att vistas i skog och mark. Han berättar om aktiviteter som: skridskokälke i Ruddalen, kajak, naturreservatet i Vättlefjäll och såklart om Rullegruppen. I Rullegruppen tränar man inom- och utomhus för att bättre behärska sin rullstol. De spelar fläskboll och tränar kondition på olika kul sätt. Rullegruppen håller till i Pjäshallen i Kviberg och deltagarna är i blandade åldrar.

Ohälsa är nästan tio gånger vanligare bland personer med funktionsnedsättning jämfört med befolkningen i övrigt. Så mycket som var femte ung person mellan 16 och 29 år motionerar aldrig. Vad kan vi som förening göra åt detta? Vi kan peppa våra medlemmar att engagera sig i någon fritidsaktivitet och presentera förslag på vad man kan göra. Det är viktigt att lyfta rumpan upp ur soffan och tar det emot är det bra att veta att man inte är ensam.

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!