Café Hälsosnack

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben bjuder in till en serie onlineträffar på temat Café Hälsosnack.
Friluftsfrämjandet

Hälsa är viktigt, så hälsa ofta. Våra medlemmars hälsa är en jätteviktig fråga och därför bjuder Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben in till en serie onlineträffar på temat Café Hälsosnack. Alla som är intresserade av att delta är välkomna.

Café Hälsosnack med Marica Hall

  • Onlineträff via Skype
  • Onsdag den 2 september klockan 18.00–19.00
  • Anmäl dig via mejl: urg@telia.com eller via vår kontaktsida. Anmälan ska vara inne senast klockan 16.00 samma dag träffen hålls. När du anmält dig kommer du få en länk till Skype som du klickar in dig på.

Marica Hall från Ny Resurs berättar om vad de har att erbjuda. Ny Resurs vill öka möjligheterna för personer med funktionsnedsättning till en mer aktiv fritid, sysselsättning och bättre hälsa. I sommar har Ny Resurs samarbetat med Tikitut kanotpool i Vättlefjäll. Samarbetet har öppnat upp flera nya vägar, bland annat för att fortsätta inkludera människor med funktionsvariationer i friluftslivet. Marica har mycket att berätta.

Ohälsa är nästan tio gånger vanligare bland personer med funktionsnedsättning jämfört med befolkningen i övrigt, enligt Folkhälsomyndigheten. Så mycket som var femte ung person mellan 16 och 29 år motionerar aldrig, vilket är mer än dubbelt så många jämfört med övriga i samma ålder. Så sluta upp med att vara en soffpotatis och börja röra på dig mer.

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!