Ekonomi med Cornell

ekonomi med cornell
  • Café Digitalsnack – om ekonomi med Kristian Cornell
  • Tisdag den 24 augusti klockan: 17.50 – ca 19.30
  • Anmäl dig via mejl: urg@telia.com eller via kontaktsidan. Anmälan ska vara inne senast klockan 14.00 samma dag träffen hålls. När du anmält dig kommer du få en länk till Zoom som du klickar in dig på. Alla är välkomna att delta oavsett ålder och bostadsort.

Ekonomi är det som får hjulen att snurra både på samhällsnivå och hos oss privatpersoner. Personer med funktionsnedsättning löper generellt betydligt högre risk för fattigdom och social exkludering än resten av befolkningen i ett land. Sverige har de högsta levnadsomkostnader för personer med funktionsnedsättningar av alla länder i EU. Det vill säga kostnader för hyra och andra vanliga tjänster som transport, utbildning och hälso- och sjukvård. Sverige har under de senaste tio åren sparat på insatser för personer med funktionsnedsättningar. Fattigdom ökar risken för funktionsnedsättning och funktionsnedsättning ökar risken för fattigdom. Hur ska vi få stopp på detta?

Ekonomin – pengar – är det som gör det möjligt eller omöjligt för oss som privatpersoner att göra saker. Vad kan vi göra för att påverka vår egen situation och ekonomi? Vilka krav ställs på en ung person med funktionsnedsättning? Är kraven för höga? Kan de vara för låga? Hur gör jag för att få ett större personligt nätverk?

Kom med och lyssna på och prata med Kristian Cornell från Förbundet DHR. Alla är välkomna att delta i träffen oavsett var du bor eller ålder.

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Träffen sker i samarbete med Medborgarskolan

Länkar

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!