Självklart ska man kunna rulla Göteborgsvarvet

Självklart ska man kunna rulla Göteborgsvarvet
Efter att Julia lyft frågan och att det blivit uppmärksammat av SVT så går det helt plötsligt att ändra på dessa regler. 

Julia Johansson anmälde sig till Göteborgsvarvet men upptäckte att hon inte skulle få delta då hon använder rullstol. Detta enligt regler att det inte är tillåtet att delta i Göteborgsvarvet med hjul. Se intervjun med Julia här.

Efter att Julia lyft frågan och att det blivit uppmärksammat av SVT så går det helt plötsligt att ändra på dessa regler. VD:n Martin Bergman säger sig ha svårt att svara på varför beslutet en gång fattades. Som Julia säger: Det får faktiskt inte vara så att man utesluter en hel grupp med människor så här. Ur texten:

Hon såg fram emot den stora folkfesten tills hon ramlade över texten ”Det är inte tillåtet att delta i Loppet med hjul eller andra hjälpmedel, såsom rullstolar, handcyklar, cyklar…”.
– Först tänkte jag att det inte kunde vara sant, sen tänkte jag att jag får göra något annat, säger Julia Johansson. Men när hon tänkt efter en stund blev hon irriterad.
– Det får faktiskt inte vara så att man utesluter en hel grupp med människor så här, säger Julia Johansson.

Ledningen för Göteborgsvarvet gömmer sig bakom säkerhetsrisker för att förbjuda personer i rullstol att delta i loppet. Se intervju med Martin Bergman här. Men visst är raglande springande löpare som överskattat sin kapacitet minst lika farliga för övriga deltagare, Eller är ledningen rädd för att en person i rulle ska vinna loppet?

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Länkar till SVT

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!