Felicias monolog i Alla har rätt

Se Felicias monolog i Alla har rätt där hon berättar om sitt liv som pendlar från de högsta höjder ner till avgrundsdjupet. Om hur det är att lära sig att leva med dessa svängningar och hur det kan bli en kraft som gör henne till den starkaste personen. Felicia Sparrström, medlem i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben är också en del i Teater Kattma och hon framför här en av de 12 monologerna i Alla har rätt.

”Alla har rätt!” heter Teater Kattmas nya projekt med 12 nyproducerade monologer som bygger på de medverkandes berättelser. Titeln syftar på allas rättigheter, allas rätt till ett självständigt, fullvärdigt liv utifrån var och ens möjligheter och förutsättningar. Göteborgsklubben har länge haft samarbete med Teater Kattma. När Björn Poulsen vid ett tidigare tillfälle intervjuade Hans Sjöberg om vad han vill med sin teater svarade Hans:

-Jag vill lyfta angelägna frågor, det har jag alltid velat med min teater. Just nu så rör det sig ofta om frågor som rör funktionsnedsatta människor. Men i min karriär har det varit allt från människor som lever i livets slutskede till pjäser om arbetarklassens historia men alla om angelägna frågor. Jag har både jobbat på uppdrag och sen har jag själv gjort uppsättningar beroende på vilken fråga som jag själv har brunnit för just för tillfället. Under de senaste åren med Teater Kattma har det varit mycket integrerat med funktionsnedsatta och icke funktionsnedsatta.        

Länkar

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!