Gå med i paraden i Europride

west prode paraden 2017

Gå med i paraden i Europride på lördag den 18 augusti

Lördag den 18 augusti kommer den stora Regnbågsparaden att gå från Heden till Götaplatsen. Paraden kommer att börja vid Heden och alla ska vara på plats senast klockan: 15.00 i fålla K, grupp 7. Ha gott om tid på dig eftersom det kommer att vara mycket folk.

I år kommer Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben att gå under Stolt Funkis banderoll. Följ Stolta Funkis evenemang så du är uppdaterad på tider och vilken fålla vi ska samlas i. Du behöver inte anmäla ditt deltagande men vill du ha kontakt med oss för att få mer information utöver Stolta Funkisars Facebook evenemang kan du mejla: urg@telia.com. Alla är välkomna att delta i paraden och gå med oss!

Dagarna 14 – 19 augusti är det inte bara WestPride utan EuroPride. Det innebär att festivalen kommer att bli mycket större än vad den tidigare varit. Den största skillnaden jämfört med WestPride kommer vara att EuroPride har ett mer internationellt fokus med fler programpunkter på engelska och en större internationell publik. Göteborgs Kulturkalas kommer att hållas samtidigt. Eftersom personer med funktionsnedsättningar är mer än bara sin normbrytande funktionsvariation är det viktigt att vi är med och deltar i EuroPride. Hbtq-rörelsen behöver jobba mer aktivt för att fler ska känna sig välkomna och kunna delta. Många uteställen och föreningslokaler där hbtq-personer samlas är till exempel inte fysiskt tillgängliga för alla.

Stolta Funkisar består av sex ungdomsförbund: Unga reumatiker, Unga allergiker, Unga med synnedsättning, Unga hörselskadade, Stolta magar och Unga Rörelsehindrade som du lätt kan bli medlem i.

Länkar

Gilla oss! Dela oss! Följ!

Lämna ett svar

error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!