Göteborgsvarvet i rullstol

Nu har de ansvariga för Göteborgsvarvet svängt och ska testa hur det fungerar. Det lönar sig att lyfta frågor om orättvisor.
Carl Fritzell deltar i Göteborgsvarvet. Foto: Fredrik Stenberg

I augusti 2021 fick inte Julia Johansson delta i Göteborgsvarvet då hon använder rullstol. Detta enligt regler att det inte var tillåtet att delta i Göteborgsvarvet med hjul. Nu har de ansvariga för loppet svängt och ska testa hur det fungerar. Det lönar sig att lyfta frågor om orättvisor.

Den 21 maj går startskottet för årets upplaga av Göteborgsvarvet och i år finns möjligheten för ännu fler att ge sig på utmaningen att ta sig drygt 21 kilometer från starten, runt och genom Göteborg och till målet på klassiska Slottsskogsvallen. Detta då ett pilotprojekt för rullstolsburna deltagare genomförs. Lyssna på en intervju med Carl Fritzell om hans deltagande i loppet.

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!