Gränsöverskridande frågor …

Gränsöverskridande frågor från gränslösa människor. Varför betraktas den normbrytande kroppen som ett levande uppslagsverk?
Gränsöverskridande frågor från gränslösa människor den 16 juni

…  från gränslösa människor. Varför betraktas den normbrytande kroppen som ett levande uppslagsverk? Vilka är dessa människor som ställer gränslösa frågor och vad får de ut av det? Alla är välkomna att delta oberoende ålder och bostadsort. Läs mer i Westprides festivalprogram.

  • Panelsamtal om gränslösa frågor från gränslösa människor
  • Torsdag den 16 juni klockan 18.00 – 19.30
  • Träffen hålls via Zoom. Anmälan till urg@telia.com så snart du fattat det smarta beslutet att delta och då får du en länk till panelsamtalet.

Vi är många funkisar som gång på gång fått gränslösa frågor ställda av mer eller mindre främlingar.  ”Kan du ha sex?” ”Är det ditt barn?” ”Har du fött hen?”  Vad är det som gör att människor går vilse i de sociala koderna när det gäller mötet med personer med en synlig funktionsnedsättning? 

I detta panelsamtal diskuterar vi människors gränslöshet och vad det är som driver totala främlingar till att ställa högst privata frågor. Vi kommer även att diskutera lösningar, svar-på-tal och tips på hur vi som drabbas av dessa sociala övertramp på bästa sätt kan hantera situationen. Mot slutet bjuder vi in åhörare att komma med egna reflektioner och funderingar.  Panelen består av Eddie Wheeler, artist och som arbetar på Creative Point, Astrid Steen ordförande för Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben och Kristina Kindberg, Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben.  Moderator är Jenny Hyltén-Cavallius, tillgänglighetskonsult från kulturföreningen Utopia som jobbar för ett samhälle fritt från funktionsnormer. 

Länkar

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Träffen görs i samarbete med Medborgarskolan.
Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!