Hälsocafé med Petronella

Hälsocafé med Petronella
Petronella kommer att prata om de aktiviteter som 3V erbjuder.

Våra medlemmars hälsa är en jätteviktig fråga och därför bjuder Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben in till en serie onlineträffar på temat Hälsosnack, denna gång med Petronella. Alla som är intresserade av att delta är välkomna.

  • Café Hälsosnack med Petronella Larsson från 3V
  • Onlineträff via Skype
  • Tisdag den 13 oktober klockan 18.00–19.00
  • Anmäl dig via mejl: urg@telia.com eller via vår kontaktsida. Anmälan ska vara inne senast klockan 16.00 samma dag träffen hålls. När du anmält dig kommer du få en länk till Skype som du klickar in dig på.

Petronella kommer att prata om de aktiviteter som 3V erbjuder, bland annat boccia, racerunning och el-hockey. El-hockey är en utmärkt sport för dig som använder permobil som hjälpmedel. Boccia är en av de idrotter som har flest utövare inom paraidrotten. Spelet kan utövas av alla oavsett ålder eller funktionshinder. Racerunning är en sport och träning för dig som gillar fart. Om du kan sparka eller röra på dina ben kan detta vara något för dig.

Frågan är viktig och komplicerad

Frågan om hälsa hos personer med funktionsnedsättning är viktig och komplicerad. Att ha en funktionsnedsättning innebär inte i sig en försämrad hälsa men är en hälsorisk som hör ihop med de livsvillkor som vi har. Villkor som svagt inflytande, ekonomisk otrygghet, diskriminering, problem med hjälpmedel, färdtjänst som inte fungerar, indragen assistans eller hemtjänst som inte räcker till och brist på tillgänglighet. Allt detta riskerar att försämra livskvaliteten.

Ohälsa är nästan tio gånger vanligare bland personer med funktionsnedsättning jämfört med befolkningen i övrigt. Så mycket som var femte ung person mellan 16 och 29 år motionerar aldrig. Vad kan vi som förening göra åt detta? Vi kan peppa våra medlemmar att engagera sig i någon fritidsaktivitet och presentera förslag på vad man kan göra. Det är viktigt att lyfta rumpan upp ur soffan och tar det emot är det bra att veta att man inte är ensam.

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!