Hälsoveckan på Dalheimers hus

Hälsoveckan på Dalheimers hus. Linda och Kristina vid ett informationsbord.

I vecka 4 är det dags för Hälsoveckan på Dalheimers hus. Från måndag den 21 – fredag den 27 januari bjuds det på hälsoaktiviteter av olika slag.

Föreläsningar, information, utställningar, gratis prova på i friskvården, spakvällar och smakprover i restaurang Fritz under Hälsoveckan. På onsdag den 23 januari kommer Unga Rörelsehindrade att ha ett info-bord där du kan träffa representanter från Göteborgsklubben. Du kan också träffa Linda från DHR Göteborgsavdelningen.

Vi vill också passa på att puffa lite extra för fyra olika föreläsningar på onsdag och torsdag:

Mat för dig som sitter på onsdag den 23 januari, klockan: 12.00 i Dalheimerssalen:

Mat för dig som sitter mycket. Föreläsning för dig sitter mycket, till exempel på grund av en skada eller kronisk sjukdom. Anna-Carin Lagerström från Spinalis tipsar om hur du kan äta hälsosammare och anpassa energiinnehållet i maten. Spinalis är en stiftelse som främst arbetar med att främja forskning och utveckling inom ryggmärgsskadeområdet. Läs mer i pdf: Mat, vikt och hälsa

Prova på parasport på onsdag 23 januari, klockan: 13.00 – 15.30 i Hultbergsalen:

Prova på olika sporter med Parasportförbundet! Du kan till exempel prova boccia, rullstolsstafett och parabordtennis.

Mindfulness och meditation på onsdag 23 januari, klockan: 14.00 i Dalheimerssalen

Mindfulness och meditation för att hantera smärta Lär dig mer om andning, avslappning och meditation för att hantera smärta. Margareta Johnsson och Maria Botin Andersson berättar hur de använder sig av avslappning, meditation och mindfulness för att leva ett fullgott liv.

Eddie Wheeler på torsdag 24 januari, klockan: 18.30 i Dalheimerssalen

Musik med Eddie Wheeler. Läkare och professorer sa att han inte skulle överleva, de sa att hans handikapp var för svårt. 35 år senare har Eddie Wheeler avverkat hundratals spelningar runt om i världen. Nu är Eddie aktuell med singeln ”Burn it” från kommande EPn Live, Love, Repeat. Musiken handlar om att acceptera, släppa och gå vidare.

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!