Gamla synsätt spökar än

gamla synsätt spökar än

DHR Göteborgsavdelningen bjuder in till en studiecirkel på temat ”Gamla synsätt spökar än”. Cirkeln är på fyra gånger med början tisdag den 12 februari. Att känna till sin historia är ett måste för att förstå den tid vi lever i nu. Därför hakar Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben på.

  • Dalheimers hus Slottsskogsgatan 12, Göteborg
  • på tisdagarna: 12 februari, 26 februari, 12 mars och den 26 mars klockan: 17.00 – 20.00
  • Anmälan senast den 5/2 till Jonas på DHRG: goteborg@dhr.se eller på telefon 031-704 60 50 . Under kvällen bjuds det på smörgås och kaffe

Cirkeln bygger på Margareta Perssons bok ”Gamla synsätt spökar än” Om boken kan man läsa:

Boken handlar om en osynlig del av vår historia, om hur människor med funktionsnedsättningar betraktats och behandlats genom tiderna. Den ställer frågor om allas lika värde, i en tid då gamla synsätt börjar spöka igen. Boken visar hur traditionella normer negativt påverkat – och påverkar – människor med funktionsnedsättningar. Den visar också hur samhällets syn på sexualiteten mycket negativt drabbat kvinnor med funktionsnedsättning. Den tidigare inlåsningen på institutioner är den skrämmande bakgrunden till varför personliga assistenter är så viktiga. I boken finns fakta, folktro, forskning, personliga intervjuer och berättelser, de politiska ideologierna synas ur funktionshinderperspektiv och författaren skriver om sina egna erfarenheter.

Här kan du läsa om boken.

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!