Hur tänkte ni nu?

podden hur tänkte ni nu
Karolina Celinska och Janna Olzon.

Podden Hur tänkte ni nu, är Förbundet DHRs podd med Karolina Celinska och Janna Olzon. De beskriver sin podd som: ”Det ingen brukar prata om när det handlar om funktionsnedsättningar och de människor det handlar om – just det pratar Karro och Janna från DHR om”.

Podden har många intressanta avsnitt, till exempel: Att arbeta – är inte det lite överskattat? Är det här min kropp? Nån jävla nytta ska jag väl ha av mitt utanförskap!

I avsnittet Min andedräkt är full av covid tar de upp om snällheten:

Att ”nightinggala”, är att vara snäll på sina egna villkor och strunta i mottagarens behov av snällheten. Det är något många personer med funktionsnedsättning utsätts för. Vi pratar med Pia-Lena Krischel, kommunikatör och ombudsman på Synskadades Riksförbund Stockholm-Gotland (och som myntat begreppet nightingala). Gränslandet mellan snällism och generell vänlighet är något vi alla behöver fundera många varv kring. I podden pratar vi om vikten av kommunikation och att sluta förutsätta att vi är okunniga om vår egen funktionsnedsättning. Var och en måste få göra saker på sitt vis – du har nog råd att ta dig den tiden. Är behovet av att vara snäll större än att låta människor vara självständiga? Pandemin är toppen, för nu under den sociala distanseringens era blir vi inte överfallna av nigtinggalare, säger både Karro och Pia-Lena.

Läs de senaste inläggen:

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!