Kidz Center förbjuder föräldrar i rullstol

- Det var något nytt för mig att min rullstol helt plötsligt är ett farligt vapen säger Amra. Hon hänvisas istället till fiket där hon kan titta på sin 2-åriga dotter genom en glasruta.
Det var något nytt för mig att min rullstol helt plötsligt är ett farligt vapen säger Amra.

… i lekområdet där barnen leker. Den ansvarige från Kidz center på Västra Frölunda kan inte riktigt bestämma sig för av vilken anledning de nekar Amra tillträde till lekområdet, där hennes dotter vistas. Först var det att hennes rullstol kunde smutsa ner, sedan att rullstolen skulle slita på mattan och nu slutligen att rullstolen är ett vasst föremål som kan skada barnen.

– Det var något nytt för mig att min rullstol helt plötsligt är ett farligt vapen säger Amra. Hon hänvisas istället till fiket där hon kan titta på sin 2-åriga dotter genom en glasruta.

– Rullstolar är vassa föremål som kan skada barn säger den ansvarige på Kidz Center på Frölunda Torg. Han säger att man är välkommen med eller utan rullstol men rullstolen får man lämna utanför … En ”go” kille helt klart och Kidz Center är nu anmälda till Diskriminerings-ombudsmannen och Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben hoppas att Kidz Center inte kommer undan med detta.

Länkar

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!