Let´s Dance

Let´s Dance
Aron och Jasmine. Bild lånad från Let´s Dance

Tänk att det kunde väcka så stor indignation hos folk för att en deltagare i underhållningsprogrammet Let´s Dance sitter i rullstol. Anledningen till denna upprördhet är att Aron Andersson deltar i årets Let´s Dance med danspartnern Jasmine Takàcs. Facebook-trådar fylls med inlägg om att han inte ska få delta ”för det är orättvist” men det är lite oklart vem det är orättvist mot. Andra vill ha särskilda program för ”de handikappade” där vi kan dansa med varandra och några jämför med äldre tiders cirkuskonster. Några av rösterna:

  • Nästa år ska jag anmäla min hund han måste ju få dansa lika gärna som aron
  • Nä han dansar inte ska vara med där alla har rullstol. Vist han är duktig men det är inte sjysst mot dom andra
  • OM alla hade varit rullstolsbundna DÅ tycker jag, att det hade varit ok att tävla tillbaka…
  • Han ska inte vara med överhuvudtaget. Helt idiotiskt! Han kommer säkert att vinna eftersom han är utsatt i sin rullstol! Helt sanslöst hur det står till med Sverige
  • Svårt å bedömma något som inte rör sig

Så här tunn är fernissan hos allmänheten. De mår så dåligt av att en person med en synlig funktionsnedsättning deltar i ett underhållningsprogram på lika villkor som övriga deltagare. Det är helt klart att funkisrörelsen har väldigt mycket att arbeta med när det gäller folks fördomar mot personer med synliga funktionsnedsättningar.

Länkar

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!