Min tokiga resa till Örebro.

Nu lägger jag ut inlägget om min resa och vistelse i Örebro. Tidigare har jag lagt ut ett inlägg om min resa till Malmö & Köpenhamn. Läs om den resan i denna länk.

Till Örebro åkte jag Sj ´s regionaltåg och det var bra anpassat, där jag satt. Men jag blev akut toa nödig, så mina assistenter fick släpa in mig på den pytte lilla handikapptoaletten som var på tåget. Det var dumt att toaholken satt i hörnet och det kändes dessutom som om toaholken satt snett fastskruvad på väggen. Vi var tvungna att ställa permobilen utanför. Men det gick.

Jag var i Örebro, för att hälsa på kompisar som bor där.

Vi var på Örebro slott som är jättebra anpassat, för att vara ett så gammalt slott. Där är det hiss så man kommer åt dem flesta rummen. En av mina kompisar hade mailat till slottet, om att vi behövde ha en anpassad visning i de rum som permobilerna gick in i. Slottspersonalen svarade att de kunde ordna det. Visningen blev jättebra.

Örebros slott.


Jag bodde på Scandic Södra. Tyvärr kan jag inte rekommendera att bo på det hotellet om man har permobil, för tillgänglighetsrummet var så trångt så jag höll på att fastna mellan toadörren och ett skåp, när jag skulle svänga in på toaletten. I och med att dem inte hade någon golvlift att låna ut, så var vi tvungna att få in permobilen så nära toastolen som möjligt så jag kunde stå och vrida över mig till toa med hjälp av en vridplatta. Med mycket trixande och backning in, gick det någorlunda bra.

På torsdagen gick vi upp i Svampen som är Örebros vattentorn med utsiktsplats över hela Örebro. Svampen har en bra hiss och toalett.

Jag hade tre roliga dagar i Örebro ändå fast jag störde mig på att anpassningen på hotellrummet och tåget inte var så bra. Men med två bra assistenter och bra kompisar, så löste allt sig.
Vid tangentbordet My Gustafsson

Svampen:  Örebros vattentorn. 
jag i Örebro,
Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!