Om övergrepp

om övergrepp

Övergrepp är inte endast våld, ett slag i magen eller sexuella övergrepp. Övergrepp kan vara fasthållande eller knuffar. Det kan vara att kalla någon vid fula namn och att utsätta någon för hån. Att inte ge en person den vård eller service den behöver. Det är också att bli kontrollerad på olika sätt och att inte få bestämma över sin egen ekonomi.

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben har bjudit in Denise Cresso för att tala om våld och övergrepp riktat mot personer med funktionsnedsättning. Alla som är intresserade av att delta i träffen är välkomna att göra det, oavsett bostadsort eller ålder.

  • Göteborgsklubbens Café Snack om risken för att utsättas för övergrepp
  • Onsdag den 24 februari klockan: 18.00 – ca 19.30
  • Anmäl dig via mejl: urg@telia.com eller via kontaktsidan. Anmälan ska vara inne senast klockan 14.00 samma dag träffen hålls. När du anmält dig kommer du få en länk till Zoom som du klickar in dig på. Se gärna på de filmer som ligger här nedan i inlägget, så får du en bakgrund till det vi ska samtala om. Läs också på det tidigare projektet Dubbelt utsatts arkiv.

Vi blir oftare utsatta för våld och övergrepp än den övriga befolkningen

Personer med funktionsnedsättningar blir oftare utsatta för våld och övergrepp än vad den övriga befolkningen blir. Det gäller både barn och vuxna och kvinnor och män. När man har en funktionsnedsättning kan man vara i behov av omvårdnad och service av olika slag vilket gör att det finns många tillfällen där vi kan bli utsatta. Det kan vara av familjemedlemmar, kamrater, färdtjänstchauffören, lägerledaren, någon i personlig service eller en lärare.

Bli medlem i Unga Rörelsehindrade

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Information om våld mot människor med funktionsnedsättning
Om Afsoom och om hennes resa med färdtjänst.
Vad är våld?
Om våld mot barn med funktionsnedsättning.
Om våld och kränkningar
Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!