Om snedvriden snällhet i Café Skitsnack

om snedvriden snällhet i café skitsnack
Vaaa dutti du är …

Snedvriden snällhet är rubriken på nästa onlineträff tisdag den 24 november med Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben. Alla som är intresserade av att delta i mötet är välkomna att göra det.

  • Café Skitsnack om Snedvriden snällhet
  • Onlineträff via Skype
  • Tisdag den 24 november klockan 18.00–19.30
  • Anmäl dig via mejl: urg@telia.com eller via vår kontaktsida. Anmälan ska vara inne senast klockan 16.00 samma dag träffen hålls, då kommer du att få en länk till Skype som du klickar in dig på.

Café Skitsnack kommer att ta upp om snällhet. Inte om den schyssta snällheten utan om den snedvridna som går så fel, så fel. Den riktas mot oss med synliga funktionsnedsättningar och som är så svår att hantera. Till exempel när man blir utsatt för att någon talar till en som till barn, trycker en liten peng i handen eller börjar putta på rullstolen bara för att de förutsätter att man behöver hjälp. Eller när man bokstavlig och bildligt får en klapp på huvudet och få höra hur ”dutti” man är och att det är sååå roligt att även en sådan som du är ute och festar.

My kommer att berätta om vad som hände henne vid Varnhems klosterkyrkas museum. Ordet är fritt, vad har du råkat ut för och vad har du svarat? Eller håller du inte med oss? Är det inte lite snällt ändå?

Läs de senaste inläggen

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!