Podd med Erik …

… Astrid och Kristina.

funktionsrätts podd

Funktionsrätt Göteborg har blivit med podd. Kul för dem och kul för Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben när vi blev inbjudna att delta. Funktionsrätt och slätt, är namnet på podden och en gång i månaden kommer de att lyfta fram intressanta perspektiv, erfarenheter och livshistorier från personer som är en del av kampen för ett samhälle för alla oavsett funktion… rätt och slätt.

I avsnitt 3 deltog Erik Dahlström, Astrid Steen och Kristina Kindberg och vi pratade bland annat om hur det kan vara att verka inom en ungdomsförening. Vad vi har för målsättningar och hur vi arbetar för att uppnå våra mål. Vi pratar också om vilka hinder vi upplevt i arbetet och hur det är att vara ”en finne i rumpan på makthavarna”. Det var Ida och Rickard som ledde samtalet och fixade med tekniken. Podden spelades in innan Göteborgsklubbens årsmöte och nu är Erik ordförande.

Vid de tidigare avsnitt har Funktionsrätt Göteborgs ordförande Ulla Adolfsson pratat om föreningsengagemang och traditionellt påverkansarbete samt GILs Anders Westgerd om aktivism.

Lyssna på podden med Unga här.

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!