Vägen till att bli …

… herrskräddare.

Wilma Carlsson som designade och sydde upp Eriks och Andreas kläder berättar om sin väg till herrskräddare. Wilma har gått sin utbildning på Tillskärarakademin i Göteborg och de hade sin examensutställning i slutet av maj.

Mitt intresse för sömnad började som liten då jag brukade sy kläder till mina barbiedockor. Efter gymnasiet då jag läst Etisk Modedesign ville jag fortsätta med sömnaden. Nu är jag snart klar med min utbildning till herrskräddare. När vi fick uppgiften att börja jobba inför examensarbetet uppmanades vi att börja tänka på sådant som är viktigt för oss. Jag har tidigare jobbat som simtränare för barn och vuxna med funktionsvariationer. Skrädderi handlar om hantverket och att skräddarsy efter varje kropp. Jag ville därför öppna dörren och visa upp fler kroppar i mitt examensarbete.

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!