Staden under byggtiden

staden under byggtiden korsvägen

Dalheimers hus bjuder in till ett möte där representanter från Trafikkontoret berättar om “Staden under byggtiden”. Du får veta mer om aktuella byggen i Göteborg och hur trafiken påverkas av att staden utvecklas och förändras. Du kommer också få veta att du som resenär med färdtjänsten kommer att sättas i stadsdelsarrest.

  • Måndag den 8 april klockan: 17.00 – 19.00
  • Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12 Göteborg

Du får även information som färdtjänstresenär och här är det verkligen viktigt att du kommer och ifrågasätter Färdtjänstförvaltningens förslag, vilka är en sorts stadsdelsarrest. De vill att vi håller oss till att resa med färdtjänst inom närområdet och helst inom den stadsdel där vi bor. De vill också styra oss till att resa vid speciella tider under dagen och uppmanar oss till och med att arbeta hemifrån. Vid det nuvarande taxesystemet kan färdtjänsten endast föreslå oss resenärer detta men efter att det nya taxesystemet införts kommer styrningen vara ekonomisk. Då kommer det att kosta betydligt mer om man väljer att göra sina ärenden i andra stadsdelar och under högtrafik. Det vill säga resandet blir mycket dyrare om du hellre vill handla i en affär på andra sidan stan eller har vänner som bor i andra stadsdelar. Reagera på detta du också och bli medlem i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben!

Som tröst bjuder Trafikkontoret på fika på mötet och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor. För att vara säker på att få plats och fika, boka biljett här på Dalheimers hus bokningssida.

Värt att notera är att kostnaden för byggnationerna i stan beräknas till tusen miljarder kronor. Den ofattbara stora summan kan läggas på stöka och böka runt i Göteborg. Men att vi ska kunna resa på samma villkor som andra kommunmedborgare, det funkar inte.

Länkar

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error