Att vara synlig eller osynlig, att ta plats!

 

louise linderoth bild lånad av nerikes allahanda

Kom med till en hel halvdag med Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben lördag den 17 november. Vi kommer att prata om att vara Att vara synlig eller osynlig, att ta plats både på det offentliga torget och på catwalken. Vi kommer att djupdyka i funkofobi, synen på sig själv, hur andra ser på ”dig och mig” och hur vi ska få tillgång till alla rum i samhället.

Att vara synlig eller osynlig, att ta den plats jag vill!

  • Lördag den 17 november klockan: 13.15 – 17.00
  • Lokal: Karl-Johan Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12 Göteborg
  • Frukt, fika och macka
  • Anmälan senast 14/11 till urg@telia.com eller ring: 031-13 33 95 eller via formuläret nedan.

Våra föreläsare under dagen är:

Jenny Hyltén-Cavallius, 30 år, arbetar som tillgänglighetskonsult och håller föreläsningar och workshops om fysisk och kognitiv tillgänglighet i offentliga miljöer. Just arbetar jag bland annat som workshopledare i projektet FuTArk som undersöker tillgängligheten inom uppdragsarkologin. Däremellan klappar jag katt, dricker kaffe och lyssnar på gammal black metal som är äldre än jag själv.

Louise Linderoth, 25 år, är modedesigner med examen från det treåriga kandidatprogrammet vid textilhögskolan i Borås. Examenskollektionen ”Have a seat” är en kollektion med sju outfits konstruerade för den i sittande positionen. Den har fått mycket uppmärksamhet på grund av ett nytt tänk när det kommer till konst, mode och kläder.

Johanna Andersson, styrelsemedlem i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben och brinner för att vinna kampen mot funkofobin som präglar samhället.  Det går inte att ägna sig åt att sippa fika i det politiska kapprummet utan vi måste synas och höras.

 

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!