Bara dra …

Be dem bara dra
Bara be dem dra!

Gränsöverskridande frågor från gränslösa människor. Varför betraktas den normbrytande kroppen som ett levande uppslagsverk? Vi är många funkisar som gång på gång fått gränslösa frågor ställda av mer eller mindre främlingar.  ”Kan du ha sex?” ”Varför sitter du i rullstol?”  Vad är det som gör att människor går vilse i de sociala koderna när det gäller mötet med personer med en synlig funktionsnedsättning? Något fattas i deras interaktion med människor och det är inte vårt problem, det är deras. Ta ingen skit från dem!

Vad ska du svara? Du ska aldrig känna dig tvingad att svara. Vill du snacka och förklara, gör det så länge det känns ok för dig. Vill du inte svara på dumhuvudens frågor, tveka inte, kör över dem och be dem bara dra …

Bli medlem!

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!