Det finns hemska saker …

Det finns hemska saker man inte får glömma
Gå inte på den lätte …

Det finns hemska man inte får glömma. Det kanske känns som evigheter sedan T4-aktionen eller Sockerexperimentet på Vipeholmsanstalten genomfördes men synsätt förändras inte så snabbt. Vi måste vara vaksamma så inte människovärdet ifrågasätts när man inte följer den trånga normen.

Det kanske är inte så extremt vidrigt som ovan nämnda händelser men när människor mister den personliga assistansen och tvingas till gruppboende långt hemifrån. Eller att hemtjänsten är i fritt fall, färdtjänst-tillstånd tas ifrån människor, avgifter läggs på hjälpmedel och välfärden dras ner, då är det vårt människovärde som ifrågasätts. Läs mer om T4-aktionen i denna länk. Läs mer om Sockerexperimentet här. Läs hur Viktoria drabbades och plötsligt befann sig i en mardröm.

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!