Beslut om att skära ner på färdtjänsten

Den 26 mars tog Trafiknämnden beslut om att skära ner på färdtjänsten i Göteborg. Trafiknämnden valde att skära ner på färdtjänsten med sju miljoner kronor istället för att begära dessa pengar från Kommunstyrelsen. Då hade vi som är hänvisade till att resa med färdtjänst fortfarande haft ett fungerande resande, det kommer vi inte längre att ha. Bli medlem i Unga Rörelsehindrade och få en starkare funkisrörelse!

Ett hårt slag mot en grupp människor som redan har stora problem med att kunna förflytta sig inom stan.
Ett hårt slag mot en grupp människor som redan har stora problem med att kunna förflytta sig inom stan.

Förslaget om nedskärningarna lades av Moderaterna och Liberalerna och vid Trafiknämndens möte den 26 mars röstade Socialdemo-kraterna med dem och förslaget gick därigenom igenom. Detta visar på att politikerna uttalar en vilja på principiell nivå, att människor med funktionsnedsättning ska vara delaktiga i samhället men de agerar i realiteten ofta i rakt motsatt riktning. Politikerna förbättrar inte våra levnadsvillkor utan försämrar dem. Vad Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben tycker om detta!

Dessa tre områden ska färdtjänsten spara på:

Detta var mycket fult gjort. Ett hårt slag mot en grupp människor som redan har stora problem med att kunna förflytta sig inom stan. Med all respekt för pengar, så är sju miljoner inte mycket i detta sammanhang. Jämför med att 138 miljoner kronor har lagts ner bara för att utreda att eventuellt bygga en linbana i Göteborg. Är det vi med funktionsned-sättningar som ska betala för detta dåliga beslut?

Länkar

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!