Bli medlem

Passa på!

Gå med i Unga Rörelsehindrade gratis för resten av året och hela 2023! Just nu är vi i extra behov av medlemmar i åldern 6-25 år. Värvar du en medlem, så får du ett presentkort av förbundet. Bli medlem på länken: https://ungarorelsehindrade.se/bli-medlem/

Se oss som din fackförening!

Fackföreningar tar vara på sina medlemmars intressen och det är vad Unga Rörelsehindrade gör för dig. Vi vill ha ett samhälle som funkar för alla. Ingen ska lämnas utanför. Genom medlemskap i Unga Rörelsehindrade ger du vår organisation tyngd. Hur du sen engagerar dig (eller inte) väljer du. Du är oerhört viktig genom ditt medlemskap! Du kan ha en egen funktionsnedsättning (eller inte) – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år).

Unga Rörelsehindrade arbetar rättighetspolitiskt och påverkar på olika nivåer i samhället. Förbundet tar tag i frågor på övergripande samhällsnivå och regionerna på regional- och kommunal nivå. Vi är med i olika råd, expertgrupper och som remissinstans. Vi pratar med politiker och tjänstemän om de frågor vi driver för att få dem att förstå konsekvenserna av deras beslut. Delaktighet är inget vi får i gåva utan något vi ständigt måste arbeta för, så att personer med nedsatt rörelseförmåga ska bli fullt jämställda, jämlika och delaktiga i samhället. Vill du engagera dig i styrelsen eller i arbetsgrupper är du välkommen att göra det.

Syns vi – finns vi!

Vi skriver artiklar och insändare. Vi deltar i mässor och festivaler. Vi visar att vi med rörelsehinder finns och vi accepterar inte att vi glöms bort. Vi talar med journalister och är ute på skolor. Studenter använder oss som bollplank för sina studieuppgifter. Du som vill engagera dig, kan göra det i vår styrelse. Gillar du att skriva? Gillar du sociala medier? Toppen, vi behöver dig. Läs mer om Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben, klicka här.

Vi har kul

De som vill kan delta i våra medlemsträffar. Vi har medlemsträffar online blandat med fysiska träffar. Du träffar andra i liknande situation vilket är värdefullt då man inser att man inte är ensam om sina upplevelser. Förbundet anordnar temahelger för boende i hela Sverige.

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!