Bort med hindret

bort med hindren

Himla bra tips! En smart app från Förbundet DHR: Bort med hindret!

En kant eller en trög dörr. För oss med nedsatt rörelseförmåga är vardagen ofta full av hinder som skulle vara enkla att ta bort. Men hur anmäler jag och till vem? För att underlätta har DHR tagit fram appen Bort med hindret!

Enligt lag är kommunen tillsynsmyndighet och ska uppmana fastighetsägare att bygga bort enkelt avhjälpta hinder – men få kommuner gör det utan en anmälan. Med DHR:s app kan vem som helst anmäla ett enkelt avhjälpt hinder via sin smartphone varhelst hindret upptäcks.

Appen går inte att ladda ner i telefonen utan du öppnar sidan www.bortmedhindret.se för att få fram den i din smartphone. Sedan är det bara att välja vilket slags hinder det handlar om, välja kommun, beskriva och ta ett foto på hindret och så klicka i väg din anmälan. Lätt som en plätt!

Läs här vad som räknas som Enkelt avhjälpta hinder
Här är appen Bort med hindret

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Vi ska inte lämna någon utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!