Filmtajm med Göteborgsklubben

filmtajm

Välkomna till filmtajm! Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben visar filmen Mimi & Grigris lördag den 8 december klockan 14.00 – 17.30.

Vi träffas på Dalheimers hus i lokal Röda sten på U1 alltså i ”källaren”. Anmäl dig senast den 5/12 på telefon: 031-13 33 95 eller mejla: urg@telia eller via formuläret här nedanför. Vi kommer också att prata om just dans!

Nu när vintermörkret tar över, värmer vi oss med hett te och kaffe och tittar på en bra film. Somliga miljöer skildras om och om igen på vita duken: Folkmyllret på Times Square, ljusskygga aktiviteter i Detroits gathörn, gryningsljuset över broarna i Paris. Andra visas nästan aldrig. Som nattlivet i Tchads huvudstad N’Djamena, spelplatsen för dramat ”Mimi & Grigris”. Räck upp en hand, den som inte ens visste att huvudstaden i Tchad heter N’Djamena. Välkomna till filmtajm!

Flmen Mimi & Grigris handlar om Grigris som med ett förlamat ben och en annars lealös kropp är han dansgolvets kung. Hans funktionsnedsättning har förvandlats till en tillgång och ger välbehövlig inkomst utan att ändra faktum – han förblir en person i marginalen. Mimi kommer som ett svar på Grigris längtan.

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!