Att vara synlig eller osynlig med Jenny och Louise

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben bjöd in till en dag på temat: Att vara synlig eller osynlig, att ta den plats jag vill! Jenny Hyltén-Cavallius och Louise Linderoth föreläste utifrån att ta plats utifrån en icke normativ kropp. Det blev en fantastiskt intressant dag och vi säger tack till Jenny och Louise som gav oss massa input och saker att tänka på. Och tack även till vårt förbund och Medborgarskolan som bidragit med cash för dagen.

Kristina rapporterar från dagen:

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben bjöd in till en intressant halvdag den 17 november. Jenny Hyltén-Cavallius och Louise Linderoth var inbjudna att föreläsa om att vara synlig och ta plats. Jenny talade utifrån sin uppsats Välviljans terror som belyser att personer med icke normativa funktionsvariationer har olika strategier för att bli tagen på allvar. Exempelvis så berättar man att man jobbar och har familj innan någon hinner anta något annat, klär sig med extra eftertanke och sminkar sig extra starkt eller extra noga. Ja, allt för att bli tagen för en tänkande och fungerande person. Att sticka ut från mängden med eller utan hjälpmedel en icke normfungerande kropp då ska man göra det med stil. Sen är det upp till oss själva att välja vilken.

Vi också om att folk i allmänhet kan stirra och varför gör vi det? Och varför blir människor med icke normativ funktionsvariation extra uttittade hur bemöter man det? Vissa har strategin att vara extra trevliga och pedagogiska andra väljer att inte se att man blir uttittad.

Louise pratade om sin väg till att acceptera rullstolen och sin sittande kropp. Att följa sitt hjärta men att acceptera och våga tänka nytt för den sittande positionen, vilket Louise har gjort. Vi är många som är glada för det, för det behövs så mycket nytt tänk i modevärlden och nytt tänk hos oss alla konsumenter.

Ja, det blev en mycket uppskattad tänkvärd rolig halvdag tillsammans med Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben.

Länkar

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!