Förtidsrösta

förtidsrösta
Förtidsrösta på D-huset den 24 och 25 augusti

Du kan förtidsrösta från den 24 augusti och fram till valdagen den 11 september. Förtidsrösta är praktiskt då du kan planera när och vart du vill göra det. Behöver du ha någon med dig, kan du planera in när det funkar bäst för er. Du kan läsa allt om valet på Valmyndighens sida. Där hittar du också i vilka lokaler du kan förtidsrösta. Du kan förtidsrösta i hela landet, kom ihåg att ta med dig röstkort och id-handling.

Den 24 och 25 augusti klockan: 14.00 – 20.00 kan du förtidsrösta på Dalheimers hus. D-huset ligger på Slottsskogsgatan 12 i Majorna, Göteborg. Det är himla praktiskt och tillgängligt.

Om du inte kan ta dig till din vallokal eller en lokal för förtidsröstning på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning, så kan du rösta med bud. För att rösta på det sättet behöver du ett bud, ett vittne och särskilt material för budröstning. Vittnet och budet ska båda ha fyllt 18 år. Mer information om att rösta med bud.

Om du är osäker på hur det går till att rösta, kan du besöka den virtuella vallokalen. Du lär dig genom att klicka runt dig i lokalen där du får information genom att se, läsa och höra instruktioner om hur du gör för att rösta. Du kan inte rösta på riktigt i den virtuella vallokalen. Först kommer du in i ett rum där du hittar information om vad du behöver för att kunna rösta, till exempel röstkort och ID-handling. Sedan kan du klicka dig vidare till en vallokal där du steg för steg får uppleva hur det är att rösta. Det låter lätt och roligt men vänta bara tills du tittat på instruktionsvideon på DENNA SIDA.

Länkar

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!