Fler röster …

Fler röster om panelsamtalet med kommunpolitiker
Astrid pratar med Funktionsrätts vice ordförande Tord H

…  om panelsamtalet/utfrågningen med kommunpolitiker den 18 augusti. Samtalet handlade om hur partierna ska säkra mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning i Göteborg under kommande mandatperiod. Du hittar en rapport om hur kvällen var i denna länk. I kommunvalet röstar du på vem som ska styra i kommunen där du bor. Det som rör ditt vardagliga liv ansvarar ofta kommunen för. Det är till exempel stadsplanering, tillgänglighet, skola, bostäder och personlig service. Därför är det viktigt att du röstar. Kvällen inleddes med kören Vassego å sitts inlägg i debatten. Vassego å sitt-kören är RTPs kör och deras fråga är helt klart berättigad: hur svårt kan de va?

Övriga röster om kvällen. Läs kommentarerna och klicka på deras foton så kan du höra vad de har att säga:

Astrid: Tycker det var synd att det inte fanns utrymme för debatt, Nu var det svårt att se hur partierna skilde sig åt. Alla politiker säger massa fluff-fluff och ändå ser verkligheten ut som den gör för våra medlemmar.
Erik: Kvällen var bra och med intressanta samtal. Så klart så blir man ju alltid kritisk om det bara är fina ord eller om våra politiker pratar sanning. Men i övrigt så tyckte jag att dagen var bra!
Kristina: Politikerna pratade mycket om värderingar, om allas lika värde. Men samtidigt så satt de hela mötet och sa att de behövde mer kunskaper om funktionshinder och funktionshindrades livssituation. De sade sig alla vurma för alla barns rätt till en fungerande skola, De talade sig väldigt varma för att det skulle till många fler pedagoger och att de skulle vara legitimerade lärare allihop men inte hur det ska lösas.
Linda: Neh, samma tugg som de senaste 10 åren i princip.

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!