Samtal med kommunpolitiker

kommunpolitiker

Snooze, you loose eller du får skylla dig själv om du inte deltog i Funktionsrätt Göteborgs snyggt arrangerade samtal med kommunpolitiker. Frågorna rörde sig runt hur partierna ska säkra mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning i Göteborg under kommande mandatperiod. Panelen:

Panelen bestod endast av kvinnliga kommunpolitiker och jag kunde inte låta bli att undra varför. Var finns de manliga politiker som intresserar sig för funkisfrågor? Eftersom våra frågor spänner över alla områden i samhället så borde det inte fattas intresserade politiker av båda könen. Om det är så, har man ett stort strukturproblem inom partierna. Det var många vackra ord från panelen och det vurmades högt och lågt för våra frågor men det fanns väldigt lite substans i hur saker skulle administreras och finansieras.

Det var provocerande när svaret på frågan varför det oftast saknas ett funkis-perspektiv när det gäller viktiga frågor i kommunen, var att politikerna själva och tjänstemännen måste få mer kunskap om oss med funktionsnedsättning och vår livssituation. Då ville jag vråla: ÄR NI DUMMA I HUVUDET PÅ RIKTIGT?

Det är nu år 2022 och det finns högar med rapporter, utredningar, konsekvensanalyser att hitta information från. Det finns mängder med föreningar som i decennier har varit och är bollplank åt er, det finns många funkisråd eller så kan ni googla … Det här är såklart bara ett svepskäl som ingen går på, vill ni veta så finns informationen.

Som Denise från Fi sa, det måste stiftas lag och finnas hårda sanktionsmöjligheter för att samhället ska fungera även för oss. Elisabet från Kd påminde om vad dåvarande finansminister Magdalena Andersson (numera statsminister) sa om assistansen 2015: att assistansersättningen och sjukförsäkringen är områden där det blir aktuellt att spara pengar för att klara ökade kostnader för flyktingmottagandet. Sådant ska inte glömmas bort och vi ser att synen på assistans är en ideologisk fråga och inte en ekonomisk.

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!