Varför det är viktigt att rösta

Kom med på en träff-på-plats där vi tittar på Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubbens film: Gör ditt val! som gjorts i samarbete med Teater Kattma. Utifrån den diskuterar vi vad demokrati är och varför det är viktigt att rösta. Med filmen vill vi uppmana personer i våra grupper att rösta eftersom valdeltagandet bland oss är lågt. Genom filmen vill vi också uppmärksamma olika problem som ligger till grund för det låga valdeltagandet. Alla intresserade är välkomna att delta.

(Den 5 september hålls en digital träff på samma tema).

Varje röst gör skillnad. Jag, du gör skillnad. Vilka frågor är då viktiga för dig? Ja det beror på vem du är och var i livet du befinner dig? Jag ska rösta därför det är så jag påverkar, i min stadsdel, i min stad, i mitt land. Tyvärr visar siffror att enbart 64 % av de med rörelsehinder kommer iväg och röstar. Motsvarande siffra för övriga befolkningen är 91 %.

  • Fungerande personlig assistans
  • Habilitering
  • Friskvård
  • Sjukvård
  • Tillgång till bra och fungerande hjälpmedel …

… så att jag och du kan komma ut på stadens torg och gator. Åka färdtjänst när behov finns. Spårvagn. Buss. Tåg. Färja. Utformat så att många har möjlighet att använda dessa färdmedel som ett bra alternativ. Ett aktivt självvalt liv ökar livskvalitén. Då kan jag delta i kultur och föreningsliv så som det passar mig. Filmen har kunnat göras genom anslag från Göteborgs stad.

Träffen görs i samarbete med Medborgarskolan.
Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!