Din röst

Det finns en sida som heter ”Din röst” med lättlästa texter, nyheter och filmer som handlar om valet. ”Din röst” bjuder in till ett Valevent med politiker som svarar på frågor.
Den 11 september är det val

Det finns en sida som heter ”Din röst” med lättlästa texter, nyheter och filmer som handlar om valet. ”Din röst” bjuder in till ett Valevent med politiker som svarar på frågor. Denna gång har de också lyckats få med en man bland politikerna. Läs mer i DENNA LÄNK. Missade du politikersamtalet förra veckan så får du en chans till att träffa politiker och höra var de står i olika frågor.

Gör ditt val senast den 11 september

Valeventet riktar sig till personer med LSS-insats men alla med en funktionsnedsättning är välkomna. Samtliga tio partier som är representerade i kommunfullmäktige i Göteborg är på plats under eventet. Politikerna står bakom var sitt bord med lättläst valinformation, beredda att svara på frågor, precis som i en vanlig valstuga. Skillnaden är att det är inomhus och att partiernas representanter är samlade på ett ”torg”, så att det ska vara lätt att träffa alla samtidigt. Det blir också panelsamtal och besök av Göteborgs Stads valambassadörer som berättar om hur det går till att rösta. Den 11 september är det val i Sverige. Då kan din röst avgöra vilka politiker och partier som får makten i Sverige.

Du kan förtidsrösta fram till valdagen den 11 september. Förtidsrösta är praktiskt då du kan planera när och vart du vill göra det. Behöver du ha någon med dig, kan du planera in när det funkar bäst för er. Du kan läsa allt om valet på Valmyndighetens sida. Där hittar du också i vilka lokaler du kan förtidsrösta. Du kan förtidsrösta i hela landet, kom ihåg att ta med dig röstkort och id-handling.

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Länkar

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!