Jag är som vem som helst

DHR fyller 100 år i år 2023. Du som vill kan berätta just din historia och få den publicerad. My Gustavsson som varit ledamot i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubbens styrelse berättar nedan sin historia. Vill du berätta din, kan du gå in på DHRs sida och skriva. My har tidigare skrivit på vår hemsida bland annat om ett tillgängligt bad i Varberg och om ett fruktansvärt bemötande vid en tur vid Varnhems klosterkyrka.

Det My beskriver är betydelsen av att våga ta språnget och engagera sig i frågor som man tycker är viktiga. När man väl gjort det öppnar sig nya möjligheter att engagera sig, att känna att man gör skillnad. Det är just detta som Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben vill uppnå, att få unga människor med rörelsehinder att inse sin kapacitet och att deras påverkan i samhället är viktigt.

Jag var med 2017 på Unga rörelsehindrade Göteborgsklubbens årsmöte och då blev jag invald i den styrelsen tack vare en av deras kanslister som fick mig att våga säga ja till att bli invald i styrelsen. I några år satt jag i Unga rörelsehindrades styrelse.

2019 var jag på ett öppet möte om Varbergs nya simhall, där fick man se en massa ritningar på simhallen. Där träffade jag en kvinna som började prata med mig, och hon sa, ”du skulle passa bra i DHR Varberg”. Hon sa att hon skulle prata med DHR Varberg. Några dagar senare bjöd DHR Varberg in mig till ett möte. Jag fick presentera mig.

Ett tag senare frågade DHR Varberg om jag ville bli ledamot i DHR Halland. Jag tackade ja direkt. Nu har jag även tackat ja till att vara ledamot i DHR Varbergs styrelse.

Att jag får sitta med i DHR-styrelser betyder väldigt mycket för mig. Tack vare DHR har jag utvecklats mycket socialt, även min självkänsla och mitt självförtroende har förbättrats och jag har fattat att även om man inte har vanligt tal så kan man ändå sköta styrelseuppdrag.

Min funktionsnedsättning är en CP-skada med talsvårigheter. När jag ska prata så pekar jag på min ordkarta och mina assistenter tolkar vad jag säger, eller så pekar jag på min taldator som har talsyntes. Jag är som vem som helst mentalt.

My Gustafsson

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!