Missa inte filmen Ibelin

missa inte filmen Ibelin

Missa inte filmen Ibelin på Göteborgs filmfestival. Göteborgs filmfestival visar 240 filmer från 82 länder på olika biografer i Göteborg den 26 januari – 4 februari. Unga vill lyfta fram en av filmerna Ibelin som handlar om Mats Steen och hans liv online som gamer i en värld som hans föräldrar stod helt oförstående inför.

Vi vet inte om filmmakarna fått till något riktigt bra eller om de gjort en tårdrypande bedrövlig film om en funkis men vi hoppas på det bästa. Filmen Ibelin handlar om Mats som fötts med duchennes muskeldystrofi, en sällsynt sjukdom som orsakar muskelförtvining och som mer och mer stängde honom utanför det som brukar kallas det vardagliga livet. Men Mats hittade en väg ut till en värld som var spännande, full av äventyr, vänner och fiender nämligen World of Warcraft. Vill du läsa mer om Mats, kan du klicka på denna länk.

Filmen Ibelin visas:

  • 1 februari      Stora Teatern
  • 2 februari      Haga bion 1
  • 3 februari      Capitol och
  • 4 februari      Biopalatset

Beställer gör du i denna länk. Är du intresserad, beställ snabbt för biljetterna verkar gå åt.

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Vi ska inte lämna någon utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Ett shrine vid Crystal lake till minne av Mats.

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!