Tillgänglighetskoll av Mölndals galleria

viktoria mölndals galleria

En grupp medlemmar från Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben, tillgänglighetskollade Mölndals galleria lördag den 16 februari. Det var kul att spana in detta nya köpcentrum.

Mölndals galleria invigdes i september 2018. Med stort och rymligt garage under gallerian med gratis parkering i två timmar sedan får man betala för parkeringen. Det fanns ett flertal rymliga hissar upp rakt in i affärscentrumet och det är bra. Kommer du med kommunala kommunikationer så finns flera olika val av spårvagn buss eller tåg. Mölndals galleria är mycket centralt placerad i Mölndals centrum. Gallerian är uppdelad på två våningsplan och idag finns det ett sextiotal affärer och olika verksamheter men det kommer säkert fler med tiden. Unga Rörelsehindrades medlemmar kollade runt i olika butiker och på fika-ställen.

Vi började med 3-butiken som var lätt och rymlig att ta sig runt i. Det var lätt att betala med kort då kortläsaren gick att flytta. Det var också ett gott bemötande av personalen och lätt att se vad som erbjuds men inte alltid så enkelt att nå det man vill titta på. Höga bord och varor högt på väggen men det är ju så 3-butikerna är uppbyggda vilket borde rättas till centralt av de ansvariga. Sedan tittade vi på Slimfood som erbjöd bland annat sushi. Det var rymligt och lätt att ta sig runt. Det gick bra att betala med kortläsare. Det fanns både höga och åtta låga bord där det gick fint att sitta med permobil eller annan stor elrullstol. Det var ett bra bemötande av personalen.

Teknikmagasinet har alltid mindre ytor i butiken så när Viktoria körde runt, fick personalen flytta på inredning. Men det var inga sura miner utan ett bra bemötande. Kanske blev detta en tankeställare för dem. Kicks hade en stor och rymlig butik som de alltid brukar ha i köpcenter så där var inga problem alls. Till sist tog vi en fika på Waynes café. Det var lätt att rulla rakt in och det var stort och rymligt men mysigt ändå. Det fanns bord i olika höjd men det var svårt att själv ta olika produkter som man förväntas plocka till sig. Det var också något högt när man skulle betala men överlag trevligt ändå.

Det finns en stor kundtoalett på varje våningsplan och fem mindre. Alla toaletter är utan skylt, allts ej dam, herr eller ”rullstols”-toa. Finns det en tanke med detta eller inte? Den stora toaletten fungerar bra att använda när man använder rullstol.

Mölndal s galleria ger ett trevligt och fräscht intryck i stort och vi kommer gärna tillbaka hit.

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!