Very Special Art

Dansande glada människor av Hans Carbe VSA
Av: Hans Carbe

Gillar du att skriva, att dansa, att läsa poesi, dödsföraktande stand up, att teckna, att måla, att spela teater och att överhuvudtaget vilja uttrycka dig? Gör du det ska du gå med i den fantastiska lilla exklusiva kulturföreningen Very Special Art (VSA). Enklast gör du det genom att betala in 50 kronor till plusgiro: 37 38 32-5, skriv ditt namn och din mejladress.

Very Special Art bildades i USA 1974 och finns runt om i världen och även här i Sverige. VSA är en kulturorganisation som arbetar för att alla oavsett funktionshinder och ekonomiska förutsättningar ska ha möjlighet att ta del av kulturlivet både som utövare och åskådare.​​ Föreningen har sitt kansli i Göteborg på ​​​Karl Johansgatan 22 A.

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben har alltid ansett att kulturen har en viktig plats i vår verksamhet. Den senaste tiden är det samarbetet med Teater Kattma som är ett exempel på detta och våra filmkvällar lockar medlemmar som sedan för en diskussion av filmen. Intressepolitik-light kallar vi detta. Två av Göteborgsklubbens tidigare ordförande är Hans Carbe och Johnny Larsson. Med dessa två involverade i vår verksamhet garanterades att kulturfrågorna fick stor plats. Under deras aktiva tid hölls det: skrivarcirklar, poesiaftnar, teaterhelger och möten där de visade på skapandets betydelse för välbefinnandet. Numera är Johnny och Hans aktiva i VSA. Så bli medlem och träffa dem där.

Länkar

Very Special Art vsa
Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!