Sexuella rättigheter

sexuella rättigheter. en var finns kategorin sexhjälpmedel i regionernas hjälpmedelsförteckningar?
Men var finns kategorin sexhjälpmedel i regionernas hjälpmedelsförteckningar?

Sexuella rättigheter i praktiken – för personer med nedsatt rörelseförmåga

Tillsammans med ABF i Västra Götaland, med stöd från Västra Götalands Regionen bjuder DHR Region Västra Götaland in till en kurs den 11, 18 och den 25 oktober om sexuella rättigheter. Kursen är digital och sker via plattformen Zoom. Anmälan: snarast per mail till mohammed.jaber@dhr.se sista anmälningsdag 7 oktober. Anslutningslänk skickas ut i god tid innan kursstart.

Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning slår i artikel 23 fast att människor med funktionsnedsättning både har rätt till ett sexliv och att vara föräldrar. Ändå är det svårt att både som ung, medelålders och äldre med nedsatt rörelseförmåga att ha ett fungerande sam-och sexliv. Vi kan i princip få tekniska hjälpmedel för allt. Men var finns kategorin sexhjälpmedel i regionernas hjälpmedelsförteckningar? Varför är inte sexologer lika vanliga på rehab och habiliteringarna?

Nu bjuder vi in till en ny kurs om Sexuella rättigheter för oss som lever med nedsatt rörelseförmåga. Utifrån tre föreläsningar samtalar vi om varför det är så och hur vi ska få till en förändring. Föreläsare är bland annat: Julia Bahner Forskare, Socialhögskolan Lunds universitet. Projektet ”Min sexualitet Min rätt”, Funktionsrätt Sverige

Välkommen på en spännande kurs önskar kursledarna Mohammed Jaber och Håkan Högberg-Styrelsen för DHR Region Västra Götaland

Unga Rörelsehindrade är föreningen för dig som också vill att alla ska kunna vara med i samhällsgemenskapen oavsett om man är funkis eller inte. Ingen ska lämnas utanför! Kom med och stöd oss för ett samhälle som funkar för alla. Vi behöver dig, du behöver oss! Du kan ha en egen funktionsnedsättning eller inte – alla är välkomna som medlemmar (om du är max 32 år). Här bli du medlem!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!