Trafikkontoret informerar färdtjänstkunder

… om hur ska vi ta oss fram i trafiken under byggkaoset när Västlänken byggs?

  • Trafikkontoret ger information till oss färdtjänstresenärer om resandet under byggandet av Västlänken
  • Torsdag 11 oktober klockan: 14.00 – 17.00
  • Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12 i Göteborg
  • Som tröst i eländet bjuder Trafikkontoret på fika på mötet och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor. Föreläsningen kommer att teckenspråkstolkas.
  • Du hämtar din biljett i Dalheimers hus reception före föreläsningen.
  • För att vara säker på att få plats, boka biljett här. https://www.eventonline.se/anmalan.php?eid=7747&key=490

Under åren 2018 – 2026 kommer delar av Göteborg att vara en enda stor byggarbetsplats då Västlänken byggs. Västlänken är en dubbelspårig järnvägsförbindelse som är under byggnation i centrala Göteborg. Järnvägsförbindelsen kommer att bli åtta kilometer lång varav sex kilometer kommer att gå i tunnel. Detta byggarbete har redan skapat så stora förseningar i färdtjänsttrafiken att kostnaden per resa kraftigt stiget vilket kommer i förlängningen att drabba oss färdtjänstresenärer. Att resa som synskadad resenär i kollektivtrafiken har nu blivit ännu mer kaosartat när reserutterna ständigt ändras.

Då Dalheimers hus är en av de stora adresserna dit färdtjänsten går, bjuder de in till ett möte där representanter från Trafikkontoret berättar om ”Staden under byggtiden”. Du får veta mer om aktuella byggen i Göteborg och hur trafiken påverkas av att staden utvecklas och förändras. Du får även information om hur du som färdtjänstresenär påverkas och vad som kan underlätta ditt resande under byggtiden.

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!